תזונה ואקנה

חורף ואקנה

העור מושפע רבות מהתזונה שלנו ועל כן כאשר התזונה שאנו אוכלים אינה טובה אנו עלולים לראות את "התוצאות בפנים" / לירון אסייג

אקנה היא הפרעה בבלוטות השומן המתבטאת בחסימת נקבוביות העור ובהופעת פצעונים וגבשושיות.
פצעוני האקנה בדרך כלל מופיעים בעור הפנים, הצוואר, הגב, החזה והכתפיים.
אקנה (פצעי בגרות) הוא מצב שכיח מאוד המופיע אצל 80 אחוזים מהאנשים. חומרת האקנה וצורת הביטוי של האקנה שונה מאוד מאחד לשני ומשתנה עם הגיל.

להלן מספר טיפים:
- יש להקפיד על שתייה מרובה העוזרת בפינוי הפסולת מהגוף

- רצוי להקפיד על אכילת מזון לא מעובד תעשייתי או מטוגן מכיוון וגורם לתגובת שרשרת הורמונאלית שמעודדת היווצרות של אקנה

- מומלץ לצרוך הרבה ירקות ירוקים וכתומים, בגלל תכולת הבטא-קרוטן שהופך לוויטמין A
החיוני למניעת אקנה.
בנוסף, הירקות הירוקים גם תורמים לניקוי הדם!

- צריכת מזונות המכילים אבץ- מינרל חיוני בעל תרומה מכרעת בטיפול באקנה
.כמו כן, אבץ מסייע בתהליכים דלקתיים, בהגלדת פצעים ובחידוש
מזונות עשירים באבץ: טחינה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, אגוזי קשוי ,טופו, שעועית אזוקי.

- מומלץ לצרוך דגי ים, המכילים חומצות שומן חיוניות, העוזרות לשיקום תאי העור, תומכות בטיפול במצב הדלקתי ואף לאיזון הורמונאלי
הדגש הוא על חומצת שומן אומגה 3 ממקורות שונים, כגון דגי ים צפוני, זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד..

- חשוב להקפיד על צריכה גבוהה של סיבים מסיסים, המסייעים לסילוק חומרי פסולת ממערכת העיכול

- נטילת פרוביוטיקה - חיידקים פרוביוטיים מסוג לקטובצילוס הם בעלי יעילות של 80% בטיפול באקנה, בייחוד בקרב נערים ונערות בגיל ההתבגרות. מחקרים נוספים הוכיחו שחיידקים אלה יעילים גם בטיפול באטופיק דרמטיטיס ובבעיות עור נוספות.
Share by: