לחם בריאות

לחם בריאות

​מרכיבים:
1 כף מלח
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח שיפון מלא / 1 כוס קמח לבן 
1 כף שמרים
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
חצי כוס גרעינים : גרעיני חמניה, דלעת, אגוזי מלך, פשתן, שומשום מלא ושיבולת שועל 
1 ורבע כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן זית


הוראות הכנה:
בתחתית קערה רחבה שמים את המלח ומעליו שופכים את הקמח 
יוצרים גומה ולתוכה שופכים את השמרים, הסילאן והמים
מוסיפים את הגרעינים ולשים היטב. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים ללוש במרץ.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה. כשהעיסה הכפילה את נפחה- לשים שוב ומניחים להתפחה שנייה.
כשהעיסה שוב הכפילה את גודלה מרדדים את הבצק לעלה ברוחב של 25 ס"מ. מורחים אותו בשמן זית ומגלגלים לנקניק, 
מניחים בתבנית מלבן, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט גרעינים ומניחים להתפחה שלישית
אופים בחום 170 מעלות עד שמתקבל ככר לחם שחום ונאה
Share by: